Expertises

MPK prothese

Op zoek naar een computergestuurde protheseknie?

Wilt u net wat meer van uw bovenbeenprothese, en bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een computergestuurde protheseknie? Bij Orthopedie-Techniek Heiloo bent u aan het juiste adres:

Al vele jaren is  Orthopedie-Techniek Heiloo  gecertificeerd leverancier van verschillende typen computergestuurde knieën. De knieen welke wij onder andere leveren zijn de C-leg en Kenevo van Otto bock, en de Rheo Knee XC van Ossur.

Samen met de orthopedisch technoloog wordt gekeken naar de mogelijkheden van verschillende knieën. Uw zorgvraag wordt in kaart gebracht en indien mogelijk wordt en een proefpassing ingepland. Gedurende een proefpassing wordt u begeleidt door de orthopedisch technoloog, de revalidatiearts en fysiotherapeut.

Bent u benieuwd hoe een aanvraagprocedure in zijn werk gaat? Zou u eens een keer een proefpassing willen doen? Wij nodigen u graag uit om u te informeren over de mogelijkheden.

 

                                                                        

Cad CAM

Scannen, Cad-Cam en 3D printing. Je hoort het steeds vaker. Orthopedie Techniek Heiloo is al 10 jaar voorloper op dit gebied en produceert 99% van de prothesekokers op deze manier.

CAD staat voor Computer Aided Design. Met Cad Cam produceer je op een digitale manier een 3D-beeld, dat je naar een freesmachine stuurt. Die machine maakt er een schuimblokmodel van, vergelijkbaar met een gipsmodel.

De scan maakt het mogelijk om snel digitaal te bewerken en die bewerkingen zijn eventueel ook snel weer terug te draaien. Daarnaast kan er digitaal heel nauwkeurig gewerkt worden.

Cad Cam is een goed toepasbaar systeem, het vergemakkelijkt en versnelt het maatnemen. Een ander gemak ervan is het aanleggen van een elektronisch dossier. Waar je vroeger grote gipsmodellen moest bewaren, kun je met Cad Cam eenvoudig en zonder ruimtegebruik alles opslaan en bewaren.

In 2019 wordt deze techniek geïmplementeerd voor Enkel Voet orthesen. Op deze manier kunnen we sneller en nog secuurder werken aan een optimale voorziening voor u! We houden u via de website op de hoogte van deze ontwikkeling.

 

                                                                        

Ganganalyse

Een gangbeeldanalyse is een analyse van uw looppatroon. Om deze goed te kunnen bestuderen worden er video-opnames gemaakt van uw looppatroon. Deze beelden worden met behulp van software bekeken.

Gangbeeldanalyse wordt sinds 2012 toegepast bij Orthopedie-Techniek Heiloo. Het wordt toegepast bij zowel het aanmeten van prothesen als orthesen. Een gangbeeldanalyse wordt aangevraagd door een arts, therapeut of instrumentmaker.

Een gangbeeldanalyse kan goed het proces van lopen in beeld brengen. Door langdurig prothese- of orthesegebruik zijn veel mensen voor langere tijd aan Orthopedie-Techniek verbonden. Door middel van de videoregistratie kunnen we uw looppatroon langere tijd volgen wat bijdraagt aan het proces van ontwikkeling en evaluatie van uw pro- of orthese.