Vergoedingen

Bent u benieuwd of uw voorziening voor vergoeding in aanmerking komt? Hier helpen wij u graag bij. Orthopedie-Techniek Heiloo heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In deze contracten staat beschreven aan welke voorwaarden voldaan dient te worden.

Vaak is er een aanvraag nodig van een medisch specialist of huisarts. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Hierbij is de medische indicatie van belang. Aan de hand van de medische indicatie en de zorgvraag gaan we op zoek naar de best passende voorziening. Orthopedie-Techniek Heiloo draagt zorg voor de financiële afhandeling van uw voorziening. U dient wel rekening te houden met uw verplicht eigen risico.

Wilt u meer weten over de vergoedingsmogelijkheden, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.U kunt ook een kijkje nemen in het 'Reglement Hulpmiddelen" op de website van uw zorgverzekeraar. 

 

Uw verplicht eigen risico is een wettelijk vastgesteld bedrag per jaar. Onder dit eigen risico vallen ook de hulpmiddelen die uw eigendom worden. Wanneer Orthopedie-Techniek Heiloo uw hulpmiddel declareert bij uw zorgverzekeraar kan het voorkomen dat uw eigen risico nog niet geheel verbruikt is. In dit geval ontvangt u van uw zorgverzekeraar (een deel van) de rekening thuis. De kosten van uw hulpmiddel kunnen afwijken van de prijs op internet of in de winkel. Dit heeft o.a. te maken met prijzen die zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars.

 

Hulpmiddelen worden niet altijd door uw zorgverzekering vergoed. Dit kan per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering verschillen. Daarnaast heeft ook het e.e.a. te maken met tijdelijk of langdurig gebruik.

 

Voor meer informatie met betrekking tot uw eigen risico kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vergoedingen 2024

U wilt graag weten of uw hulpmiddel vergoed wordt? Dan verwijzen wij u naar het "reglement hulpmiddelen" van uw zorgverzekeraar.

 VGZ,VGZBEWUZT, ZEKUR, IZA, UNIVÉ,  UMCIZZ, UNIVÉ

AVITEA ,ASR DSW, MENZIS, ANDERZORG, HEMA, VinkVink

CZ, CZDIRECTOHRA , NATIONALE NEDERLANDEN, JUST

ONVZ ,VvAA, ZORG EN ZEKERHEID ,AZVZ,SALLAND , HOLLANDZORGSTADHOLLAND,

ZILVEREN KRUIS,   ZIEZODE CHRISTELIJKE, INTERPOLIS, FBTODE FRIESLAND

 

Wilt u een afspraak maken,  informatie, of heeft u een andere vraag?

Gebruik hiervoor ons contactformulier.