Oktober borstkankermaand

Ieder jaar in oktober staat Nederland even stil bij borstkanker. In deze zogenoemde borstkankermaand staat het steunen van vrouwen met borstkanker centraal. Orthopedie-Techniek Heiloo is er ook voor vrouwen met borstkanker.

Organisaties als Pink Ribbon, die projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker financiert, roepen heel Nederland op om een donatie te doen.

De cijfers

1 op de 7 vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Per jaar krijgen ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen de diagnose borstkanker. Niet alleen deze vrouwen, maar ook hun omgeving, krijgen dan te maken met ziekte en onzekerheid. Tegenwoordig wint ruim 80% van deze vrouwen de strijd tegen borstkanker. Maar na het schoon verklaren blijft de onzekerheid bij veel vrouwen bestaan.

Veranderd zelfbeeld

Na een operatie waarbij (een deel van) de borst is verwijderd, ervaren veel vrouwen een verandering in hun zelfbeeld. Er is sprake van schaamte over het veranderde lichaam en het gevoel van aangetaste vrouwelijkheid.

De borstprothese

Een borstprothese kan een vrouw na borstkanker meer zekerheid geven. Onze siliconen borstprothesen hechten zich direct aan de huid waardoor het dragen van de borstprothese nauwelijks voelbaar is.

Bij Orthopedie-Techniek Heiloo staan wij vrouwen bij die gediagnostiseerd zijn (geweest) met borstkanker. Onze Mammacare-adviseuses Lieke Wester en Patricia van Bakkum zijn SEMH gecertificeerd en blijven volledig op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen.

Onze gediplomeerde Mammacare-specialisten kunnen met veel persoonlijke aandacht en deskundig advies de juiste borstprothese voor iedere vrouw aanmeten. Ook kunt u bij ons terecht voor bijpassende protheselingerie en prothesebadmode.

Afspraak maken

Onze Mammacare-locatie is gevestigd op de Kennemerstraatweg 71 in Alkmaar, nabij het NWZ locatie Alkmaar. Onze Mammacare-adviseurs helpen u graag bij de aanschaf van uw borstprothese met eventueel bijbehorende prothese bh.

Wilt u meer informatie over Mammacare en borstprothesen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 072-5335862.

Downloads