Wat is orthopedie?

Orthopedie is de leer van het steun- en bewegingsapparaat. Hiermee worden de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden bedoeld. Orthopedie is een van de oudste vormen van geneeskunde. Het begrip orthopedie komt van de Griekse taal en is vermoedelijk een samenvoeging van het woord orthos (recht) en paedos (kind).

De oorspronkelijke definitie van orthopedie luidt dan ook als volgt: de kunst om bij kinderen afwijkingen van het lichaam te voorkomen en corrigeren. Deze betekenis is nu niet meer juist: tegenwoordig behandelt een orthopeed niet alleen kinderen, maar ook volwassenen met verschillende aandoeningen en klachten.

Orthopedische behandeling

Een orthopedische behandeling heeft als doel het herstellen van lichaamsfuncties en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit kan door middel van twee soorten behandelingen: een operatieve behandeling en een conservatieve behandeling. Bij Orthopedie-Techniek Heiloo kunt u terecht voor conservatieve behandelingen. Deze behandelingen omvatten advies  en het aanmeten van een hulpmiddel zoals een prothese, orthese of korset.

Orthopedietechniek

Wanneer u, na bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of een aangeboren afwijking, te maken heeft met een lichamelijk handicap wordt u soms belemmerd in het dagelijks leven. Orthopedietechniek is dan een passende oplossing voor uw beperking. Een op maat gemaakt hulpmiddel zoals een prothese of orthese kan uw lichaamsfuncties ondersteunen en verbeteren. Hierdoor ervaart u uiteindelijk een betere kwaliteit van leven.

Hulpmiddelen op maat

Bij Orthopedie-Techniek Heiloo maken wij orthopedische hulpmiddelen op maat. Dit doen wij door gebruik te maken van de nieuwste technieken, zoals bijvoorbeeld de Nu-flex prothesekoker of een 3D-geprinte prothesecover. Zo bent u altijd verzekerd van het beste hulpmiddel en up-to-date.

Over Orthopedie-Techniek Heiloo

Ons doel is om altijd de best mogelijke zorg  te bieden. Om dit te kunnen waarborgen werken wij met de nieuwste technieken. Daarnaast werken wij in multidisciplinaire teams. Wij hebben een  orthopedisch technoloog en een bewegingstechnoloog in dienst en werken samen met onder andere een  revalidatiearts, orthopedisch chirurg , fysiotherapeut en orthopedisch  schoenmaker. Zo hebben wij alle facetten in een en kunnen wij aan uw zorgvraag voldoen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van orthopedische techniek? Op deze pagina vindt u onze productfolders en informatiefolders. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch naar 072-5335862.