Orthopedietechniek Alkmaar

Woont u in Alkmaar en heeft u een orthopedisch hulpmiddel nodig? Of heeft u al een orthopedisch hulpmiddel, maar bent u er niet tevreden over en wilt u een second opinion? Bij Orthopedie-Techniek Heiloo, op korte afstand van Alkmaar, kunt u terecht voor een groot aantal orthopedische hulpmiddelen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Naast de hoofdlocatie in Heiloo, kunt u voor het aanmeten van uw orthopedisch hulpmiddel ook terecht op de spreekuren  in Heiloo van  Noord-West  Ziekenhuisgroep in het centrum van Alkmaar, Den Helder, het Zaans Medisch Centrum in Zaandam, het Rodekruis Ziekenhuis in Beverwijk of het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Noord. Daarnaast werken we samen met 30 verschillende zorginstellingen. Als u een afspraak met ons maakt, zal de telefoniste aangeven waar u het beste terecht kunt.

Voor welke orthopedische hulpmiddelen kan ik terecht?

Orthopedie-Techniek Heiloo meet de volgende orthopedische hulpmiddelen aan:

  • Prothesen
  • Orthesen
  • Borstprothesen (mammacare)
  • Korsetten
  • Steunzolen
  • Therapeutisch elastische kousen

Tijdens de eerste afspraak met één van onze specialisten wordt samen met u de zorgvraag bepaald. We praten met u over uw wensen, maar vertellen u ook meer over de technische mogelijkheden en onmogelijkheden. Daarnaast wordt een analyse gemaakt van uw fysieke klachten. Pas als wij alles goed in kaart hebben gebracht, gaan wij over tot het aanmeten van uw hulpmiddel. Er worden pasafspraken ingepland en er wordt u verteld op welke termijn uw orthopedisch hulpmiddel helemaal klaar is. Als uw orthopedisch hulpmiddel eenmaal is geleverd en u heeft het een tijdje in gebruik, dan wordt er een evaluatiemoment ingepland.

Vergoeding van uw orthopedisch hulpmiddel door de zorgverzekeraar

Als u een verwijzing heeft ontvangen van uw medisch specialist, dan is het mogelijk dat uw orthopedisch hulpmiddel vergoed wordt. De vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering. Het is goed om van tevoren bij uw zorgverzekeraar te controleren of u voor vergoeding in aanmerking komt. Houd er ook rekening mee dat voor de aanschaf van uw orthopedisch hulpmiddel uw wettelijk verplichte eigen risico wordt aangesproken.

Maak een afspraak in Alkmaar of Heiloo

Neem contact met ons op als u vragen heeft, of als u meteen een afspraak wilt maken. Dat kan via het contactformulier op deze website of bel 072 – 53 358 62.