De vergoeding van een borstprothese

Bent u benieuwd of uw borstprothese voor vergoeding in aanmerking komt?  Nu steeds meer mensen borstkanker overleven, neemt het aantal vrouwen met een borstprothese toe. Maar hoe zit het met de vergoeding van een borstprothese en wordt deze vergoed door uw zorgverzekering?

 

VOOR EEN BORSTPROTHESE HEEFT U EEN VERWIJZING NODIG

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw borstprothese, moet u een verwijzing of medische indicatie hebben ontvangen van uw behandelend arts of medisch specialist. Alleen met een verwijzing komt u in aanmerking voor een vergoeding van de kosten voor uw borstprothese door de zorgverzekeraar.

DE VERGOEDING VAN EEN BORSTPROTHESE EN HET EIGEN RISICO

Als u bent doorverwezen door uw behandelend arts of medisch specialist ontvangt u van hem of haar een aanvraag voor uw borstprothese. Wanneer u bij uw eerste afspraak bij onze mammacare adviseur van Orthopedie-Techniek Heiloo de aanvraag en uw zorgverzekeringspasje meeneemt, dan regelen we de administratieve afhandeling van het verzekeringsdeel.

Vergoeding van een borstprothese vanuit de basisverzekering

Heeft u een borstamputatie of een borst besparende operatie ondergaan? En wilt u na deze operatie weer een gelijk uitziende boezem? Dan krijgt u de borstprothese of deelprothese vergoed vanuit de basisverzekering. Is uw borstprothese ouder dan 2 jaar en aan vervanging toe? De kosten van de vervanging van de borstprothese valt binnen de basiszorgverzekering.

Vergoeding borstprothese en het eigen risico

De borstprothese zelf wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Op zorg vanuit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing. Heeft u uw eigen risico dit jaar nog niet volledig gebruikt? Dan betaalt u dus (een deel van) de kosten van uw borstprothese zelf.

CONTRACTEN MET ALLE ZORGVERZEKERAARS

Orthopedie-Techniek Heiloo heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dat houdt onder meer in dat de rekening voor (het aanmeten van) uw borstprothese direct door ons naar uw zorgverzekeraar wordt gestuurd. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

HEEFT U VRAGEN OVER DE VERGOEDINGEN VAN ORTHOPEDIETECHNIEK?

Neem dan vooral contact op met Orthopedie-Techniek Heiloo. Wij helpen u graag verder. Heeft u al een verwijzing ontvangen van uw medisch specialist en wilt u een afspraak maken? Ook dat kan, gebruik ons contactformulier of bel 072 – 53 358 62.