Beenprothese

Een beenprothese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat de functie van een ontbrekend lichaamsdeel overneemt. Het gebruik van een beenprothese maakt het mogelijk om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren. 

Orthopedie-Techniek Heiloo is specialist op het gebied van beenprothesen. We werken samen met de revalidatiearts en fysiotherapeut om een prothese te vervaardigen die het best bij u past.

Het prothese traject

  • Bij de eerste afspraak maakt u kennis met een van de deskundige instrumentmakers. Na een intake gesprek nemen we de maten voor uw prothese met een scan of gipsmodel en bespreken met u de mogelijkheden van materialen en eventueel gewrichtsmechanismen.
  • Bij de tweede afspraak test de instrumentmaker de pasvorm van het model en worden de verbeterpunten in kaart gebracht.
  • Bij de derde afspraak passen we de eventueel afgewerkte prothese en zo mogelijk kunt u die vanaf dit moment meteen gebruiken voor een proefperiode.
  • Na de proefperiode komt u terug om eventuele laatste aanpassingen te laten maken. Daarna is uw prothese klaar voor gebruik.
  • Bij een eerste voorziening zal een aangepast stappenplan opgezet worden. Hierbij werken we samen met revalidatiearts en fysiotherapeut, om u zo goed mogelijk te begeleiden.