Maatregelen wat betreft Corona virus

Mondkapjes plicht

CV gerelateerde zaken Orthopedie-Techniek Heiloo BV (Bewegingsvisie breed):

Naar aanleiding van de recente aanscherping van de Corona maatregelen en het dringend advies vanuit de overheid rondom het dragen van mondkapjes in gesloten ruimtes, wordt het beleid binnen Orthopedie-Techniek Heiloo BV (één van de locaties van Bewegingsvisieleden) aangepast met onderstaande maatregelen.

Uiteraard blijven de huidige maatregelen van hygiëne, afstand en triage onverminderd van kracht. Ook bij klachten blijven cliënten en medewerkers thuis, conform de richtlijnen.

Hier bovenop wordt het beleid met onderstaande maatregelen uitgebreid. Wij vinden het belangrijk om onze cliënten zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen en onze medewerkers zo veilig mogelijk te laten werken. Het is onze plicht als zorgverleners om gehoor te geven aan de adviezen van RIVM en overheid. Zeker omdat de verplichting alleen vanwege wetgeving niet mogelijk is, vinden wij dat we het dwingend advies als een verplichting moeten zien en moeten behandelen. Vanaf maandag 5 oktober worden mondkapjes verplicht gesteld op alle locaties van Bewegingsvisie onder de volgende voorwaarden:

Voor cliënten geldt:

  • Vanaf maandag is een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder en hun begeleiders bij binnenkomst van de locatie.
  • Bij het maken van een afspraak wordt aangeven dat cliënten een eigen mondkapje moeten meenemen en dat er een dringend advies is om dit te dragen.
  • Dit dringend advies is bij de voordeur zichtbaar, middels een brief op de deur.
  • Aan cliënten die geen mondkapje bij zich hebben, wordt er één beschikbaar gesteld. (Balie)Medewerker draagt handschoenen bij het overhandigen ervan.
  • Indien een cliënt weigert een mondkapje te dragen, dan in geval van niet spoedeisende of urgente zorg de cliënt verzoeken een nieuwe afspraak te maken.  
  • Indien er sprake is van spoedeisende of urgente zorg, dan de cliënt uitdrukkelijk wijzen op het belang van het mondkapje, maar wordt de klant wel geholpen en behandeld.