Een andere visie voor een bovenbeenprothese; de Nu-Flex prothesekoker

Innoveren en blijven leren, dat houdt je scherp en geeft je uitdagingen. Onze medewerkers gaan dan ook met regelmaat op cursus. Dit keer was de vernieuwende kennis gericht op bovenbeen prothesekokers.

Huidige technieken:

Binnen de prothesiologie zijn verschillende typen kokers in omloop. Deze kokers hebben allemaal hun eigen specifiek kenmerken en eigenschappen, toegespitst op het gebruik en de wensen van de prothesegebruiker.

 

Aan deze verschillende kokers is nu een nieuw type toegevoegd welke wij op dit moment implementeren bij Orthopedie-Techniek Heiloo

Een andere visie; de NU-Flex koker

 

Deze koker heeft geen afsteuning op de tuber (het zitbotje) en geen heupomvatting.  Aangezien deze afsteuning ontbreekt, wordt het lichaam gedragen op de weke delen welke stevig bijeengehouden worden door de speciaal ontwikkelde liner.

 

Het grote voordeel hiervan is dat de koker veel lager is dan de reeds bestaande prothesekokers (zie afbeelding) Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze vorm van prothese koker een hoger comfort score heeft ten opzichte van de bot omvattende koker.

Voorwaarden

Er zijn echter wel enkele voorwaarden voor het NU-Flex systeem;

  • De zeer strakke liner dient goed verdragen te kunnen worden.
  • Om de liner goed aan te kunnen trekken dient er een goede handfunctie aanwezig te zijn.
  • De vorm van de stomp dient aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.
  • De bloedvoorziening in de stomp moet voldoende zijn.

 

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor dit systeem? Neem dan contact op met Orthopedie Techniek Heiloo voor een afspraak.